Wijn en Bitterballen; waardevol leven in de palliatieve fase.

Het leven neemt vele vormen aan, en in de palliatieve levensfase is het begrijpelijk dat de focus verschuift naar het maximaliseren van kwaliteit, comfort en waardigheid. De palliatieve fase start op het moment dat genezing niet meer mogelijk is van een levensbedreigende aandoening maar kan ook gemarkeerd worden bij ernstige kwetsbaarheid door o.a. comorbiditeit en hoge leeftijd. Het is afhankelijk van onderliggend lijden wanneer de palliatieve fase start (definitie afkomstig van Palliaweb.nl van 06-10-2022). Leven in de palliatieve fase kan waardevol en betekenisvol zijn, en het is belangrijk om te weten dat onze ondersteuning beschikbaar is om dit te helpen realiseren. 

Wat is voor u belangrijk nu u weet dat u niet meer beter wordt? Neemt u de situatie zoals die komt en wacht u af wat er komen gaat of bent u ervan overtuigd dat het ook anders kan? 

Ondanks dat genezing niet meer mogelijk is, wilt u toch nog wel het maximale halen uit het leven? Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 

De 6 pijlers van ons Gouden Kompas leggen de focus op het maximaliseren van kwaliteit, comfort en waardigheid van uw leven.  Hierdoor blijft u eigenaar van uw leefstijl en vitaliteit, waardoor er ook ruimte ontstaat voor ontspanning en genieten. Ieder op zijn eigen manier, dus voor de een zal dit daadwerkelijk met Wijn en Bitterballen zijn en voor de ander symbolisch. 

Maar wat u precies wilt bereiken en de manier waarop is helemaal aan u. Wij u ondersteunen, faciliteren en vullen aan waar dat gewenst is en doen dit op verschillende manier binnen onze Gouden ZorgStijlen:

*Als Zorgcoach: 

Als waardevolle toevoeging in de palliatieve fase. Als zorgcoach ondersteunen wij u in het behouden van uw eigenaarschap over uw leven en het toevoegen van waarde in deze palliatieve fase. Het is van onschatbare waarde om een toegewijde zorgcoach aan uw zijde te hebben, die helpt om de regie te behouden en nieuwe manieren te ontdekken om betekenis en voldoening te vinden.

* Door te ondersteunen ten aan zien van Voeding: 

Goede voeding is essentieel voor het behoud van kracht en welzijn. Onze ondersteuning omvat tips en praktische steun ten aanzien van voedzame maaltijden. Dit kan variëren van suggesties voor makkelijk te verteren maaltijden tot recepten die zowel voedzaam als heerlijk zijn, afgestemd op individuele behoeften en voorkeuren.

* Door te ondersteunen ten aan zien van Bewegen: 

Ondanks de uitdagingen van de palliatieve fase is beweging van groot belang. We bieden tips en praktische steun ten aanzien van het behouden van beweging, aangepast op uw mogelijkheden. Zelfs kleine vormen van beweging kunnen aanzienlijke voordelen bieden, zowel fysiek als mentaal.

*Zingeving: door samen met u opzoek te gaan naar wat u betekenis geeft.

In deze fase kan het vinden van zingeving en betekenisvolle momenten buitengewoon waardevol zijn. Onze ondersteuning omvat tips en begeleiding ten aanzien van het verkennen van zingeving, het koesteren van emotionele verbindingen en het zoeken naar voldoening, ongeacht de omstandigheden.

*Exclusieve Ontspanning: hoe kunt u ervoor zorgen dat u kunt blijven ontspannen.

Het is van essentieel belang om tijd te nemen voor ontspanning en verwennerij, juist in de palliatieve fase. We bieden exclusieve mogelijkheden tot ontspanning, zodat u kunt genieten van rustgevende en verrijkende ervaringen die comfort en vreugde brengen.

*Steun van de Zorgcoach en Gelijken: 

De waarde van steun en begrip van gelijken kan niet onderschat worden. Onze zorgcoaches en gelijkgestemden bieden waardevolle steun, het delen van ervaringen en het vormen van een gemeenschap die begrijpt, aanmoedigt en ondersteunt. 

In de palliatieve fase is waardevol leven juist mogelijk en onze ondersteuning is erop gericht om dit te helpen faciliteren. Het is onze missie om een ondersteunend en verrijkend kader te bieden, waarin u de ruimte heeft om uw eigen waardigheid te omarmen en te ervaren.

Of het nu gaat om het genieten van wijn en bitterballen met dierbaren, het koesteren van dierbare momenten of het omarmen van nieuwe vormen van vreugde, ons doel is om bij te dragen aan waardevol leven, zelfs in de palliatieve fase.